Aflevering #4: Murielle Marie, career coach, over het belang van creativiteit

21 juni 2020

Murielle Marie heeft meer dan 20 jaar ervaring als ondernemer. Vandaag focust ze zich op het coachen van ambitieuze vrouwen. Ze koos ervoor om aan de slag te gaan als career coach omdat het een aantal van de creatieve passies die ze heeft, mooi samenbrengt. In deze vierde aflevering van Wat Zij Wil neemt Murielle je mee doorheen haar parcours en deelt ze haar waardevolle inzichten.  

“Je hebt altijd het recht om van gedacht te veranderen.”

Bij het uitbouwen van haar eigen bedrijf ontdekte Murielle dat ze tal van functies en kansen misliep. De deals werden gesloten op de golfbanen of met een pint aan de bar en vrouwen werden hier vaak niet voor uitgenodigd. Door die ondervertegenwoordiging van vrouwelijke ondernemers koos ze er in de eerste plaats voor om zich specifiek op deze doelgroep te richten. Met de ervaring die ze heeft, wil Murielle voorkomen dat vrouwen op de obstakels stuiten die ze tijdens haar carrière tegenkwam.

Pitfalls

Tijdens haar coaching streeft Murielle ernaar om de valkuilen waar vrouwen vaak mee te maken hebben, weg te werken. Heb je jezelf wel eens onderschat? Weet je soms geen blijf met je emoties? Dan ben je zeker niet de enige. Ondernemen kan een emotionele rollercoaster zijn, maar weet dat het een echte troef is als je je emoties de baas blijft. Één van onze grootste pitfalls is dat we het gevoel hebben dat we niet meer terug kunnen eens we een beslissing hebben genomen. Weet dat de keuze die je vandaag maakt, niet de keuze hoeft te zijn van morgen. Je hebt namelijk altijd het recht om van gedacht te veranderen.

Superpowers

Murielle heeft het ook over de superpowers waar we zeker trots op mogen zijn. We kunnen organiseren als de beste en hebben oog voor the bigger picture. Bovendien kunnen we echt bruggen bouwen als we ons goed voelen en het zelfvertrouwen hebben dat we verdienen. Tot slot is een verhaal van impact creëren iets wat veel vrouwelijke ondernemers drijft. We kijken niet alleen naar het commerciële aspect, maar willen echt een verschil maken.

Creativiteit

Doorheen de jaren heeft Murielle haar definitie van ondernemerschap flink aangepast. Voor een lange tijd dacht ze dat ondernemen en creativiteit volledig los stonden van elkaar, terwijl ze nu weet dat het een fundamenteel onderdeel is van succesvol ondernemen. Volgens Murielle is ondernemen problemen zien en daar aan de hand van je creativiteit een oplossing voor vinden. Daarom is het ook belangrijk dat je niet begint met ondernemen omdat je veel geld wil verdienen of succes wil hebben. Overnight succes bestaat enkel in films. Maak iets waar je jezelf of iemand anders mee kan raken en maak die drempel om eraan te beginnen zo klein mogelijk zodat je er gemakkelijk over kunt stappen.

Tips uit deze episode

  • Tip 1: Wees je bewust van de plaats van je emoties. We geven veel om onze jobs of om de bedrijven die we uitbouwen, maar we mogen onszelf hier niet in laten meeslepen. Emotioneel reageren op een vervelende mail is bijvoorbeeld not done. Je emoties kunnen loslaten op zo’n momenten is een belangrijke troef.
  • Tip 2: Heb je een creatief idee en wil je er iets mee doen? Leg in de eerste plaats niet te veel druk op jezelf. Creëer iets waar je jezelf of iemand anders mee kan raken, bied een oplossing voor een bepaald probleem, maar maak de drempel voor jezelf zo klein mogelijk. Begin eraan zonder al te hoge verwachtingen. Zoals Murielle zo mooi zegt: “Ondernemen is een doel op zich.” Je kan er een carrière van maken, maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn. Door de druk te verlagen, wordt creatief ondernemen een ontspannen bezigheid en dat hoort het in de eerste plaats ook altijd te zijn.
  • Tip 3: Creativiteit is een essentieel onderdeel van ondernemen. Verplicht jezelf om uit die vaste patronen te treden en om anders te gaan denken. Tijdens deze corona-tijden merken we ook meteen hoeveel zaken we opeens anders moeten gaan bekijken. Probeer die creativiteit op verschillende manieren te stimuleren. Het is essentieel om jezelf eerst de goedkeuring te geven om creatief bezig te zijn, hou die creatieve kriebels dus zeker niet tegen. Ga ook op ontdekking, google erop los en ontdek wat er allemaal rond creativiteit bestaat.

Luister hier naar de aflevering met Murielle Marie…


…waarin Murielle vertelt over één van haar grootste aha-ervaringen en wat ze daaruit geleerd heeft. Ook kom je te weten hoe ze haar doelen voor de volgende vijf jaar stelt en welke boeken echte must-reads zijn voor het prikkelen van je creativiteit. Enjoy!

Meer afleveringen beluisteren? Ontdek hier het overzicht.

Auteur: Anemoon Van Rompay

Beluister Wat Zij Wil

Voor nieuws en updates, volg ons!

In samenwerking met

 

© 2024 Wat Zij Wil