Aflevering #38: Stephanie Ouachan, CEO van Strictly Business Software en hoe ze zonder diploma een bedrijf van 50 werknemers leidt

16 juni 2021

In de aflevering van deze week gaat Hanan in gesprek met Stephanie Ouachan, CEO van Strictly Business Software. Ze vertelt over hoe ze zonder diploma, of relevante werkervaring erin slaagde om maar liefst twee startups te lanceren. Verder spreekt ze meer over hoe ze een bedrijf van 50 werknemers leidt.

“Op mijn eerste werkdag, verkocht ik meteen twee contracten. Dat was heel uitzonderlijk.”

Eye-opening wereld van de sales

Zonder enige diploma voerde Stéphanie tot 21 jaar functies uit in de horeca sector. Tot haar beste vriend, op een dag,  adviseerde om in de sales sector een professionele carrière te beginnen. Stéphanie antwoorde hier het volgende op: “Wie zou er mij nu willen aannemen.” Haar beste vriend verwees haar door naar de VDAB website waarop zij een heel toffe vacature vond. Stéphanie besloot om zich ter plaatse te bevinden omdat ze vreesde dat ze via e-mail geen antwoord zou krijgen door een gebrek aan werkervaring en een diploma.

De kracht van spontaan reageren

Nadat Stéphanie zich in het bedrijf bevond, waar ze opzoek waren naar een nieuwe medewerker, begon het gesprek met de desbetreffende persoon. Na een gesprek te hebben gehouden met de HR medewerker overtuigde ze hem dat ondanks het feit dat ze geen diploma heeft, ze elke functie zou kunnen uitvoeren van de personen die aanwezig zijn op de sales afdeling. Uiteindelijk heeft ze de HR medewerker kunnen overtuigen van haar salescapaciteiten en dat is hoe ze haar eerste job te pakken heeft gekregen in de sales sector. Daar leerde ze enorm veel bij en tot op de dag van vandaag gebruikt ze haar ervaring in haar huidige werksituatie.

Het ontstaan van haar eerste startup

Samen met een collega lanceerde ze haar eerste startup in de biometrie. Dat is dan snel gegroeid naar camera en- alarmbeveiliging. Dit begon ze met enkel haar saleservaring, samen gebruikten ze hun talenten en ervaringen. Heel snel merkten ze op dat de er een grote vraag is naar camera en- alarmbeveiligingen. Na de opstart van hun bedrijf verkochten ze de ene contract na de andere.

Het leiden van een business

Eerst en vooral laat Stéphanie weten dat we geen robots zijn maar mensen. Als General Manager gaat Stéphanie doelbewust om met de manier waarop ze communiceert met haar medewerkers. Ze vindt dat het heel belangrijk is om iedereen de tijd te geven om zich in de avond en in het weekend te ontspannen. Een goed, draaiend bedrijf heeft geen nood aan overuren. Ze wil als ondernemer de balans van haar medewerkers maar ook van zichzelf niet verstoren.

Tips uit deze episode

  • Tip 1: Wees spontaan. Het is belangrijk om soms buiten de lijntjes te kleuren.
  • Tip 2: Geloof in jezelf.
  • Tip 3: Laat alles op een natuurlijke wijze gebeuren. Het is belangrijk om niet te forceren bij het ondernemerschap.

Luister hier naar de aflevering met Stéphanie Ouachan…

Meer afleveringen beluisteren? Ontdek hier het overzicht.

Auteur: Kawtar Touzani

Beluister Wat Zij Wil

Voor nieuws en updates, volg ons!

In samenwerking met

 

© 2024 Wat Zij Wil