Aflevering #36: Nikki Jacobs, founder van Living Mellow, over hoe en waarom ze haar corporate job opgaf in tijden van corona

2 juni 2021

In de aflevering van deze week gaat Hanan in gesprek met Nikki Jacobs, founder van Living Mellow. In tijden van corona besloot Nikki om haar job in de corporate wereld op te geven en volledig voor haar eigen idee te gaan. Met Living Mellow lanceerde ze haar eigen verhuurconcept. Ze bespreken waar en hoe dat begonnen is.

“Ik geniet er zo hard van dat ik iedere dag bezig kan zijn met hetgeen ik echt wil.”

Leven omgooien in het midden van een pandemie

Nikki besloot om Mellow op te starten tijdens de eerste lockdown van de coronacrisis. Ze had het geluk dat ze tijdens de lockdown als consultant kon blijven werken. “Uw sociale verplichtingen vallen weg, uw aanwezigheid op kantoor is niet meer vereist en je hebt geen travel time. Ik zat thuis en dat bracht voor mij toch wel wat ruimte mee, headspace om eens na te denken en om al de zaken eens in het juiste perspectief te plaatsen.” Nikki zat zeven jaar in de consultancy, waar ze veel uit haalde. Op een gegeven moment voelde zij niet meer dezelfde enthousiasme als in het begin, ze was gewoonweg moe. Nikki voelde intrinsiek dat haar motivatie weg was. Mensen verstonden haar niet zo goed, want waarom zou je zekerheid willen omruilen voor een passie waar je niet even veel aan zal verdienen?

Het begin van Mellow

Voor het starten van Living Mellow besloot Nikki om te zoeken in welke sector en functie ze voldoening uit zou halen. Dankzij de onderneming van haar vader kwam ze in aanraking met de sector van de toerisme en hospitality. Op die manier ontdekte ze dat het aspect waarbij je mensen begeleidt, ontvangt en een ervaring creëert, haar enorm aansprak. Het huurconcept van Living Mellow begon nadat Nikki haar eerste appartement aankocht, maar aangezien ze met haar partner ging samenwonen, stond het pand leeg. Het feit dat het leeg stond vond ze jammer dus besloot ze om dat aan te bieden als toeristische verblijfplaats. In eerste instantie deed ze dat via Airbnb en dat was direct een waanzinnig succes. 

De kern van Mellow

“Wat is nu de kern van Mellow? : het biedt accommodaties en residenties aan in het centrum van Antwerpen. Ze dienen als toeristische verblijfplaatsen maar kunnen ook gebruikt worden als een tijdelijke verblijfplaats voor professionals.” Wat betreft de professionals heeft Nikki het hier over onder andere de zakenreizigers. Ze besloot om te analyseren wat ze aanbiedt en wie daar voordelen uit kan halen. Nikki keek naar de zakelijke factoren van de markt waarin ze zich bevond om te weten te komen hoe ze in tijden van corona toch nog klanten kan ontvangen. Door het juiste publiek aan te spreken was de eerste klant van Mellow een feit tijdens de eerste week na de opstart.

Van werknemer naar zelfstandige 

“Ondanks het feit dat ik voordien een werknemersstatuut had, had ik heel veel vrijheid en zelfstandigheid. Ik werkte in een superfijne omgeving, dus ik kreeg daar heel veel ruimte.” Ze besefte wel dat ze in een beschermde omgeving zat, maar op het einde van de dag was zij niet degene die zorgde voor haar eigen omzet en daar wou ze verandering in brengen. Nikki was haar motivatie als werknemer kwijt, dus besloot ze zelfstandige te worden. Omwille van het feit dat ze besefte dat ze voor haar eigen brood moest zorgen, ontstond er een energie die ze als werknemer kwijt was. “Uiteraard brengt dat stress mee. Ik heb al een paar momenten gehad dat ik angstig was. Maar dat heeft mij nooit weerhouden om die stap te zetten.”

Tips uit deze episode

  • Tip 1: Mindset is heel belangrijk. Sta zelfzeker in je schoenen en wees gericht op hoe je kan groeien.
  • Tip 2: Geloof in jezelf en je ideeën, want mensen in je omgeving gaan je niet altijd begrijpen.
  • Tip 3: Als je zelf iets niet kan dan moet je hulp durven vragen.

Luister hier naar de aflevering met Nikki Jacobs…

Meer afleveringen beluisteren? Ontdek hier het overzicht.

Auteur: Kawtar Touzani

Beluister Wat Zij Wil

Voor nieuws en updates, volg ons!

In samenwerking met

 

© 2024 Wat Zij Wil