Aflevering #35: Murielle Marie, business & career coach over spiritualiteit en investeren op financieel vlak

26 mei 2021

In deze aflevering van Wat Zij Wil gaat Hanan in gesprek met Murielle Marie, een succesvolle career en life coach. Met zowel nationale als internationale vrouwelijke klanten, heeft ze een absolute ambitie om hen te helpen met het bereiken van hun levensdoelen. Momenteel volgt ze een opleiding om ILS Master coach te worden en is ze bezig met het schrijven van een boek.  Ze vertelt meer over de struikelblokken die haar pad zijn gekruist en geeft tips over hoe je financieel kan groeien. 

“Wat er op het moment toe doet is dat jij jezelf hebt overwonnen, dat is de essentie.”

Wat je niet doodt, maakt je sterker

Murielle is geen vreemde bij de podcast van Wat Zij Wil. Ze was al eerder te gast in het eerste seizoen waar ze het had over het belang van creativiteit. Sinds die aflevering is er veel veranderd in Murielle’s leven. Ze werd vorig jaar ernstig ziek en ontdekte dat ze een hartontsteking had … een diagnose die ze niet zag aankomen en heel ingrijpend was. Dit wekte heel veel angstige gedachten op bij Murielle, maar ze besloot zich niet te laten doen en nam het heft in eigen handen: “Nee, komaan we gaan vechten. We willen die antwoorden, we willen de juiste medicatie, we willen hier terug genezen. Als sneeuw voor de zon verdween al de rest”, vertelt ze.

Door sterker in haar schoenen te staan, wist Murielle haar kracht te vinden in deze ingrijpende levensgebeurtenis. Ze besefte dat ze anders in het leven wil staan en dat ze als levenscoach wist hoe ze doorheen deze periode moest geraken. Hoe moeilijk het ook voor haar was, toch is ze dankbaar voor al hetgeen dat erbij kwam kijken, want dat heeft haar gemaakt tot wie ze vandaag is … een ambitieuze business woman die weet wat ze wil. 

Investeren is te leren

Buiten de veranderingen in Murielle’s  persoonlijk leven, zijn er ook een aantal dingen veranderd op professioneel vlak. Haar werk focust nog steeds op het vooruithelpen van creatieve ondernemers in het leven, maar vandaag wil ze hen ook helpen op financieel vlak. “Dat is waar ik eigenlijk een beetje mijn creatievelingen in wil begeleiden, omdat dat niet altijd hun sterkste kant is”, aldus Murielle.

Murielle vertelt dat ze zeer gedreven is in het willen helpen van vrouwen om beter met geld om te gaan. Ze is van mening dat vrouwen opgroeien met een soort van angst voor de financiële wereld: “we leven nog steeds in een patriarchale maatschappij waar dat vrouwen van oudsher niet degenen zijn die met de financiën bezig zijn. Wel met de day-to-day van we moeten dit kopen, dat kopen, maar het echte financiële werk wordt overgelaten aan de mannelijke partner”, vertelt ze. 

Murielle geeft daarom als advies dat het niet te laat is om bij te leren over dit domein. Daarnaast is ze van mening dat het geen slecht idee is om geld opzij te zetten. Met dat geld kan je dan investeren of zelfs in momenten waarbij je financiële repercussies hebt, beroep doen op dat geld. 

Motivatie zoeken bij het schrijven

In augustus begon Murielle haar boek te schrijven. Ze besloot dit te doen nadat ze een ervaring had die een vroegere trauma heeft getriggerd. Murielle besefte dat ze niet meer met die trauma wou blijven zitten, zoals ze vroeger had gedaan en besloot om daar iets mee te doen.  “Zonder na te denken ben ik achter mijn laptop gaan zitten en ben ik beginnen schrijven, and I never stopped since”, vertelt ze.

Een boek schrijven is niet zo makkelijk als het lijkt. Murielle vertelt dat ze momenten heeft gehad waar het schrijven niet zo vlot verliep en als gevolg helemaal blokkeerde. Dit wordt ook wel eens het ‘schrijversblok’ genoemd. Murielle besloot om iets anders te doen en een boek te lezen over het thema waarrond zij aan het schrijven was, namelijk trauma. Zo heeft ze na enkele weken terug de energie en motivatie gekregen om verder te schrijven aan haar boek. Murielle vertelt dat iedereen wel eens een moment heeft waar ze geen motivatie meer hebben voor iets, maar dat dit dingen zijn die er ook bij komen kijken. “Wat er op dat moment toe doet, is dat jij jezelf hebt overwonnen, dat is de essentie”, aldus Murielle. 

Tips uit deze episode

  • Tip 1: Hoe moeilijk je het ook hebt in het leven, laat je er niet door ontmoedigen. Probeer er toch het beste uit te halen. 
  • Tip 2: Kennis is de sleutel naar succes, dit ook op financieel vlak. Probeer dus boeken te lezen en je kennis bij te schaven. Zo kun je leren om beter met je geld om te gaan. 
  • Tip 3: Motivatie is bij iedereen niet 24/7 aanwezig en dat is oké. Jezelf overwinnen is wat telt.

Luister hier naar de aflevering met Murielle Marie

Meer afleveringen beluisteren? Ontdek hier het overzicht.

Auteur: Tricia Bilandi

 

Beluister Wat Zij Wil

Voor nieuws en updates, volg ons!

In samenwerking met

 

© 2024 Wat Zij Wil