Aflevering #19: Jessica De Block, founder van Antwerp Avenue, over het bouwen van een authentiek merk

12 februari 2021

In de negentiende aflevering van Wat Zij Wil gaan we in gesprek met Jessica De Block, oprichtster van Antwerp Avenue en expert in alles wat te maken heeft met webshops. Vandaag helpt ze ook andere vrouwen bij het opzetten van hun eigen online business. Ze is een geboren verkoopster en werkt via Antwerp Avenue samen met bedrijven als Zalando en About You. Authenticiteit is haar ultieme geheim bij het opbouwen van een merk.

“Als je op het juiste moment je zeilen aanpast, dan is je succes onvermijdelijk.”

Schilderijen

Vanaf het middelbaar maakte Jessica schilderijen als hobby.  Deze deelde ze op Facebook om het aan haar vrienden te laten zien. Niet veel later begonnen verschillende mensen te bieden op die schilderijen. Het probleem was dat ze maar één exemplaar per schilderij had, maar problemen zijn er om op te lossen. Zo kreeg Jessica het idee om haar schilderijen te laten dupliceren op telefoonhoesjes. Ze ging zelf langs bij de mensen in de buurt om die hoesjes af te leveren, maar verre afstanden waren niet haalbaar. Hiervoor deed Jessica beroep op de post wat meteen het startschot betekende voor haar eerste bedrijf Antwerp Avenue.

Alfavrouwen

Naast Antwerp Avenue heeft Jessica nog een tweede bedrijf, Alfavrouwen. Dit baat ze samen uit met haar beste vriendin Amy Vandeputte, beter bekend als FastForwardAmy. Alfavrouwen is een community waar je als ondernemer kan leren van Jessica en Amy hun expertise. Ze bieden verschillende cursussen aan waarbij de cursus Product en Webshop accelerator Jessica’s baby’tje is. Waarom accelerator? In een mum van tijd zit daar alle kennis in die Jessica weet. In het begin van haar carrière had ze niemand om iets aan te vragen en dit is volgens haar te wijten aan het empowerment probleem. Heel weinig mensen delen hun secret sauce, maar Jessica dacht daar anders over: “Nobody is you”. Dus waarom zou je dan je geheim niet delen.

Vragen stellen

Jessica deelt als onderneemster niet alleen allerhande tips & tricks, maar ze betrekt haar consumenten heel hard in het productieproces door hen vragen te stellen. “Luisteren naar je klanten, houdt je bedrijf draaiende”, licht Jessica toe. Via Instagram voert ze met elke klant een persoonlijk gesprek. Door haar klanten te consulteren en te weten te komen wat zij willen, is verkopen helemaal niet meer zo moeilijk.

Sales

Wat zijn jouw ultieme sales hacks? “Wees enthousiast en oprecht over wat je verkoopt.” Ze redeneert vanuit hoe ze haar klanten echt kan verwennen. Door hen die full experience mee te geven waarbij klanten meer krijgen dan dat ze verwachten. “Ik ben ook one take Jessie”, ligt Jessica toe. Elke video wordt maar één keer gemaakt. Daar zit echtheid en authenticiteit in, ook al is het niet perfect.

We vroegen ons af hoe zij omgaat met eenzaamheid in het ondernemerschap. “Door een rotsvast vertrouwen te hebben.” Zo heeft Jessica een filosofie waar ze altijd zal achterstaan: “Als je op het juiste moment je zeilen aanpast, dan is je succes onvermijdelijk”. Stel dat je product niet wereldwijd gaat doorbreken, dan dien je je niet krampachtig vast te houden aan het idee dat je met dat product graag wereldwijd wil gaan. “Het is gewoon durven erkennen dat je je zeilen moet aanpassen aan de wind.” Succes is onvermijdelijk.

Tips uit deze episode:

  • Tip 1: Authenticiteit als belangrijkste eigenschap van een goede verkoper. Wees enthousiast over je producten en maak dingen die jijzelf ook zou kopen. Zo verkoopt Jessica haar producten op een zelfzekere manier.
  • Tip 2: Luister naar je klanten. Jessica is heel toegankelijk en gaat met iedereen op Instagram conversaties aan. Ze kent haar klanten door en door omdat ze naar hen luistert en hierdoor weet wat ze willen.
  • Tip 3: Wees niet bang om je zeilen aan te passen en een andere richting uit te gaan. Om groei te garanderen moet je zelf uit je comfortzone durven stappen en ruimte kunnen maken voor iets nieuw.

Luister hier naar de aflevering met Jessica De Block…

Meer afleveringen beluisteren? Ontdek hier het overzicht.

Auteur: Hanneke Devos

Beluister Wat Zij Wil

Voor nieuws en updates, volg ons!

In samenwerking met

 

© 2024 Wat Zij Wil